lørdag, mars 21, 2009

Deppa...





Hva er depresjon?





Er det en nedbrytende og behandlingstrengende sykdom som bør skys og unngås med alle midler, eller er det kanskje tvertimot en sunn og nødvendig reaksjon på en tilstand som over tid oppleves som så lite ønskelig og fruktbar at mennesket som en siste reaksjon for å flykte unna den negative og uutholdelige situasjonen det befinner seg i opphører å produsere de kjemiske stoffene som en sunn mental og sosial tilstand vanligvis avstedkommer ... altså endorfiner og andre stoffer som får oss til å føle oss vel?
Depresjonen er således den siste utvei, organismens siste desperate tiltak for å skifte livssituasjon, etter at alt annet har slått feil. Det er en nødvendig flukt fra en uutholdelig hverdag.

Dessverre er det slik i samfunnet i dag at de fleste pasienter som lider av depresjon ikke oppmuntres til å endre sin livssituasjon, som jo har brakt vedkommende opp i det uføret hun befinner seg i, men i stedet tilføres pasienten kunstige medikamenter som etterligner kroppens egenproduserte stoffer, medikamenter som altså har den effekt at den oppretter den tidligere tapte kjemiske tilstand i hjernen som sa at alt er OK.





Slik narres pasienten til å fortsette et liv som på sikt bare kan virke nedbrytende, uansett hvor mange kunstige stoffer hun tilføres.

Her må det tas forbehold om at det i visse formodentlig sjeldne tilfeller kan oppstå feil eller forstyrrelser i nivået av de egenproduserte stoffene i organismen, uten at dette er et resultat av en negativ livssituasjon. I slike tilfeller er det sannsynligvis på sin plass å tilføre antidepressiva og lykkepiller og hva det nå heter alt sammen.

Men i ethvert annet tilfelle vil en medisinering av pasienten i den hensikt at denne skal kunne gjenopprette sitt tidligere liv være fatalt, i og med at det jo var denne tilværelsen som førte vedkommende ut i ulykken in the first place ... og en slik terapi vil selvsagt bare øke selvmordsfaren ytterligere.


4 kommentarer:

  1. Yess. Så sant som det er sagt. Veldig bra skrevet, om et tema som berører vanvittig mange mennesker. Og det er brennsikkert at når du havner i en slik situasjon, når du føler livet er en svær ond sirkel, da MÅ du gjøre noe. Det må ikke nødvendigvis være noe drastisk, men NOE må gjøres. Om det skal tilføres medisiner må de hvertfall ikke være som erstatning for endringer. Kanskje meir som ei krykke, om en ikke makter det på egen hånd, og behandling av psykolog ikke funker bra nok.

    SvarSlett
  2. selv sverger jeg til så drastiske og dramatiske reaksjoner som mulig i slike tilfeller hehehe...det har alltid avstedkommet særdeles bemerkelsesverdige og fruktbare resultater...

    SvarSlett
  3. Nå har en fyr i Tromsø drept tre mennesker fordi han sluttet for brått med lykkepiller.
    Hvorfor er det ingen folkeaksjon for å få arrestert disse psykiaterne som begynte å gi ham disse pillene, og hvorfor snakker ingen om å saksøke og/eller stenge virksomheten til legemiddelselskapene som profitterer på å utvikle slike livsfarlige "medisiner".
    Mannen er selvsagt totalt uskyldig. Jeg vet selv hvor sinnsforvirret og fylt av drapslyst man blir på disse pillene, så mannen må selvsagt fritas for alt ansvar, gis kognitiv behandling og settes fri når all seponering er over. Det har vært mange tilfeller i USA hvor drapsmannen er blitt helt frifunnet fordi han gikk på disse livsfarlige lykkepiller. Selvsagt. Det er jo pillene som skaper disse monstrene.
    Når får vi se disse psykiaterne i fengsel? Det burde være hovedspørsmålet her.

    SvarSlett