tirsdag, mars 31, 2009

baneheia




http://go.dagbladet.no/ego.cgi/dbinnenriks/http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/05/20/535767.htmlKan Kan det es at ihvertfall Viggo Kristiansen er uskyldig i drapene på de to barna? Han tilsto jo aldri og hadde faktisk alibi; mobiltelefonen hans ble registrert i bruk på et annet sted enn drapsåstedet på samme tid som barna ble drept.


Er dette i virkeligheten et justismord, som vi har sett så mange andre grove eksempler på i Norge, der folk blir dømt på grunnlag av indisier og mistanker...uten håndfaste beviser?


Fra VG:''Viggo Kristiansen har hele tiden nektet for at han deltok i de grufulle drapene. Kristiansanderen ble felt av at kameraten Andersen tilsto at begge to hadde drept og voldtatt jentene etter at politiet fant et kjønnshår med fullverdig DNA fra Andersen på åstedet. Kristiansen er observert sammen med Andersen like før og etter drapene i Baneheia.'' ¨


Kan det tenkes at han rett og slett er uskyldig ... husk at Jan Helge Andersen har en IQ på 84 og sikkert var livredd med tanke på å måtte sone alene i årevis blant fanger og ansatte som hatet og avskydde ham. Disse to guttene hang jo sammen som erteris hver eneste dag, de hadde jo ingen andre kamerater og var helt avhengige av hverandres selskap. Så hn dro kanskje sin bestevenn inn i drapene for å ha oen å sone ammen med, for rett og slett å utholde og overleve forholdene inne blant de andre fiendtlig innstilte fangene...


ng å bygge på, ikke noe DNA-bevis fra Kristiansen...pussig at det ikke ble funnet noe fra ham der da (!)...og dessuten at han faktisk hadde alibi for gjerningstidspunktet gjennom denne telefonsamntalen som beviste at han IKKE kunne ha vært der da drapene fant sted...ja da måtte jeg jo har frikjent ham selvfølgelig! Det verste er kanskje likevel dette: ''Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid for overlagt drap og voldtekt av Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Kameraten, Jan Helge Andersen (27), ble dømt til 19 års fengsel for sin rolle i saken. ''Altså Kristiansen risikerer å bli sittende inne resten av livet, mens kameraten, som uten tvil er skyldig i mordene, har fått langt lavere straff og snart er fri mann! Dette er jo ganske vanvittig og sier det meste om rettssystemet i Norge, der folk blir idømt livsvarig straff for MISTANKER og indiser og på det inntrykk de gjør i retten. Viggo kristiansen virker ikke videre sympatisk, han er jo blitt framstilt som en særling og farlig psykopat av de sakkyndige, og dette har uten tvil bidratt til å få ham dømt. Hvordan er det overhodet mulig at han kunne bli dømt når telefonavskrifter fra mobilstasjoner avkrefter at han kunne ha vært i området da drapene fant sted????Nivået i norsk strafferett er så skremmende lavt at ingen etter dette kan føle seg trygge i Norge..alle risikerer å når som helst bli arrestert og dømt bare på indisier, og det sitter uten tvil mange uskyldige og soner i norske fengsler akkurat på dette tidspunkt. Og med tanke på at Norge også har henimot verdensrekord i psykiatriske tvangsinnleggelser...folk blir jo tvangsinnlagt og behandlet for det MINSTE lile avvik fra det normale...er det betimelig å spørre om Norge er et rettssamfunn overhodet.Jeg vurderer å ta kontakt med Viggo Kristiansen og hans forsvarer Sigurd Klomsæt og høre hva de har å si, og deretter skrive en artikkel om dette...kanskje noe for Gateavisa?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar