mandag, april 06, 2009

Utakk er himmelens lønn




Bibelen er en samling full av myter, sagn og arkaiske historier og fortellinger som på et bevisst, underbevisst og symbolsk plan formidler dype sannheter og fakta om menneskene og deres sjelsliv, samt om verden og livet ... og en av de mest fascinerende historiene er den om Judas.
Av alle Jesu disipler var Judas etter min mening den suverent største!
Judas var Jesu yndlingsdisippel, enda næmere enn Peter og den åpenbare homsen Johannes; ja de sto hverandre så nært at det har vært spekulert i om de faktisk hadde et homofilt forhold. Legg merke til uttrykket homofilt; det er ikke det samme som homoseksuelt. En mann kan elske en annen mann uten å ha homoseksuelle preferanser, slik menn som har delt store farer sammen kan gjøre, f. eks. soldater under andre verdenskrig som gladelig satset livet og gikk i døden for sine krigskamerater.





Judas elsket Jesus så høyt at han var rede til å påta seg det aller største offer; nemlig utslettelsen av seg selv. Kun Judas av alle disiplene var utrustet med sjelsegenskaper store nok til å påta seg et slikt offer; ikke nok med at han for all ettertid ble fordømt av alle mennesker som den største forræderen og det usleste av alle mennesker, han ble også utstøtt av Himmelriket og støtt ned i Helvete til evig pine, til straff for sin store synd.

Judas visste hva som ville skje da Jesus under den siste nattverden varslet om forræderiet som en av hans disipler ville gjøre seg skyldig i. Og han visste at han selv var den som var utvalgt til å påta seg denne byrden; å forråde Guds sønn for tretti sølvpenger, og dermed miste sin plass i Paradiset. Likevel påtok han seg denne fryktelige og skjebnesvangre oppgaven.


Uten Judas synd kunne nemlig ikke Jesu oppdrag her på jorden fullføres; og korsfestelsen, gjenoppstandelsen den tredje dag og himmelfarten kunne ikke funnet sted uten Judas sitt forræderi. Og menneskeheten ville dermed gå fortapt.

Og Judas visste selvfølgelig hvilken belønning han ville få for sin handling, men fullførte sin misjon likevel. Dette var det største av alle ofre gjennom historien! Intet menneske har noensinne før eller senere gjort et slikt offer som Judas gjorde. Ikke bare ofret han jo sitt liv, men også sin sjel og sin lovede evige tilværelse blant Gud. Og alt dette pga. sin for oss alminnelige dødelige ufattbare kjærlighet til Jesus, til skaperverket og livet. Han ofret seg selv for at menneskene skulle reddes unna Guds vrede, denne tyrannen og monsteret i himmelen som straffer alle som ikke tilber ham til evig tortur i helvete.

Judas er uten sammenligning det største og mest uselviske menneske som noengang har levd, og hans liv burde vært minnet i utallige lovsanger og prist i heltedikt. Han er verdens største helt gjennom tidene!I stedet betraktes han som menneskehetens største skurk!

Jaja slik er livet, utakk har alltid vært verdens lønn...

4 kommentarer:

  1. noen som hvordan man legger inn kommentarspalte?

    SvarSlett
  2. Jeg kan godt prøve å hjelpe deg, men da må jeg ha passord og rettigheter til bloggen din.
    Men du er vel så paranoid at du ikke vil gi meg det...

    SvarSlett
  3. hehehe slik at denne arve 5 kan kuppe denne bloggen også...han driver og sikler etter den og har til og med tilbudt meg annonsepenger om jeg lar ham knytte den til LB, som han jo allerede har tatt fra Pia! og jeg forstår det slik at du er på laget hans nå...

    nei takk den går nok ikke, nice try...

    SvarSlett
  4. jeg forsökte denne framgamgsmåten du skisserte tidligere, men det gikk ikke...

    SvarSlett