torsdag, april 02, 2009

Meningen med livet


Finnes det noen mening med livet, eller er det et meningsløst spørsmål?
For min del synes jeg det er enkelt å innse at alt i seg selv er meningsløst og at det ikke finnes noen mening med livet. Ingenting har noen hensikt.
Du kan derfor like godt legge deg ned for å dø som å gjøre noe annet.
Så da får du ta et valg; du kan henfalle til depresjon, eller ta livet av deg, eller ruse deg vekk fra virkeligheten gjennom droger eller religion eller andre fysiske eller åndelige aktiviteter for å flykte unna ansvaret for din egen skjebne og ditt eget liv.
Eller du kan velge å leve dette livet, som er det eneste du har og som snart er over uansett, til ytterste maksimum og dra all den moro, alle muligheter, all den spenning, all den glede og andre positive elementer som du makter ut av det.
Det er det eneste reelle alternativet for meg i hvert fall. Alt annet er bare humbug og utflukter og forbannede livsløgner.
Deprimert over at det ikke finnes noen mening med livet, det kan da enhver gjøk være, det kreves det absolutt intet talent eller mot til.
Så meningen med livet må du eventuelt skaffe deg selv, hvis du absolutt er i behov av noe slikt.
Selv blir jeg jublende glad og henrykket over at livet er meningsløst, for hva innebærer det i sin ytterste konsekvens at det ikke finnes noen mening med livet?
Det innebærer selvfølgelig noe helt fantastisk; nemlig AT VI ER FRIE! !!
Vi er fri til å gjøre akkurat nøyaktig det vi vil, det finnes ingen forhåndsprogrammert åndelig innretning i vår sjel som vi må følge for å oppfylle vår skjebne og karma og oppnå tilfredsstillelse i dette livet eller i en hinsidig tilværelse. Det finnes ingen Gud i himmelen eller Satan i helvete som skal henholdsvis belønne eller straffe oss for våre liv her på jorden ... alt dette tøvet er bare banale og latterlige uhumskheter som menneskene i sin dødsangst og livsangst har oppfunnet for å slippe å ta ansvaret for sine liv her i verden.
Dont worry be happy hahahaha!
.

21 kommentarer:

  1. denne bloggen blir jo bare verre og verre og mer uhådterlig og forstyrret for hver gang man legger inn et innlegg jo... det er jo umulig å redigere linjeavstand og bilder som man ønsker det...

    SvarSlett
  2. Ja, sånn kan man snakke når man er forsørget av den norske stat. Da er man virkelig fri. Til å lage anarkistiske blogger og runke til porno. Andre er nok nødt til å gjøre mer ut av livet sitt. Ikke fordi de har så veldig lyst, ikke fordi de har et kall, men fordi de må tjene penger for å overleve, fordi det er veldig vondt å være syk uten å ha råd til medisiner, og fordi å sulte i hjel, eller se familiemedlemmer sulte i hjel, ikke er noe attraktivt alternativ for normale mennesker.

    SvarSlett
  3. tull...man kan godt være fri uten å være forsørget av noen stat..ja den som forsørger seg selv er selvsagt i utgangspunktet langt friere og mer selvstendig enn den som blir forsørget...

    SvarSlett
  4. og bitterheten og misunnelsen kan du bare spare deg forresten...jeg har ingen planer om å være uføretrygdet resten av livet...de pengene jeg har mottatt i støtte kommer jeg nok til å betale tifold tilbake...dont u worry...

    SvarSlett
  5. ikke betaler du jo skatt til den norske stat heller, så hva klager du for...

    SvarSlett
  6. forøvrig bør ikke noen misunne meg den trygden, den har jeg betalt en pris for, en altfor høy pris, så bare fuck off helvetes jævler..

    SvarSlett
  7. Poenget er bare at det du skriver, ikke er sant, ja, det er snarere en hån mot alle dem som ikke er i nærheten av å ha den friheten du babler om, og det er ikke akkurat deres egen feil.
    Kanskje du ville ha forstått dette mye bedre om trygden din plutselig forsvant.
    Hvor fri vil du være da?

    SvarSlett
  8. "Vi er fri til å gjøre akkurat nøyaktig det vi vil."
    Akkurat, ja...

    SvarSlett
  9. He-he! Er det morsommere å være fiender?

    SvarSlett
  10. du er en slapp, udugelig og inkonsekvent fiende, og lite logisktenkende i din kritikk...man behøver vel ikke ha uføretrygd for å befri seg fra fantomene i himmelen og helvete, som var temaet som ble diskutert her...

    ellers er å si at du burde finne andre å la din bitterhet gå ut over etter at denne arvetassen skippet manuset ditt, greit at du er lettere molefonken ved utsikten til tapte inntekter...men tenk på hva du har vunnet da; du har med et slag frigjort deg selv fra det klamme favntaket til denne patetiske og sløve amatøren i forlagsfaget..nå slipper du å la deg plage og bekymre mere over de toskete tabbene fyren hele tiden begår, som å sende boka di til bibliotekene flere måneder før den er i salg hahaha...

    nei her ligger det an til søksmål, du kan få adressen til noen knivskarpe og heller uhyggelige advokater jeg vet om...

    SvarSlett
  11. når jeg tenker over det...sende manuset sitt til arve juritzen hahahaha???!!!!

    og det verste er at flere kjente forfattere visstnok har gjort det samme i det siste...hva er det de tenker med...

    og her er kanskje noe av grunnen til at han har gjort så dårlig arbeid med boka di, han har ikke hatt tid og ressureser til å følge opp deg skikkelig etter at flere store kanoner meldte seg inn i hans forlag, da har hele hans oppmerksomhet gått til dem..

    derfor er du ute nå...pluss at han da attpåtil slipper å føle seg pinlig berørt over alt det sirkuset du lager i disse litterære bloggene hele tiden...du er jo beryktet i hele forlagsnorge nå..og det kan du for store deler takke meg for,det er jeg som har lokket deg ut på glattisen ved å fyre oppunder og forlede deg til den ene blamasjen verre enn den andre hehehe....

    SvarSlett
  12. btw...jeg registrerer med min sedvanlige generösitet og evne til å glede meg med andre at den nye Litterturbloggen er blitt en stormende suksess...det går jo knapt en uke uten at det dukker opp et innlegg eller en kommentar der hohohohohohohohohohohohohohoooooooooo

    SvarSlett
  13. Jeg har dessverre ikke tid, ressurser og frihet nok til å være en god og konsekvent fiende akkurat nå. Jeg kjemper for å overleve.
    Tror ikke at mange bryr seg noe særlig om hva som foregår i disse bloggene. Dessuten har jeg stort sett bare skaffet meg venner i FB og LB. Og folk er blitt oppmerksom på meg og boka mi. De aller fleste liker den. Mulig at det er noen som ikke liker meg, men de er så få og ubetydelige at det ikke spiller noen rolle.
    Jeg har ikke særlig lyst til å si så mye om Arve her i dette offentlige rommet, det blir for internt, men har noen sett MK avertert noen steder...............?

    SvarSlett
  14. Når det gjelder LB, venter vi jo alle på den nye plattformen. Jeg har sett litt av den, og den blir mye bedre enn FBs, så mye kan jeg i hvert fall si.
    Men det har ingen hast.
    Imens unner jeg deg en god latter.

    SvarSlett
  15. For øvrig: Fantomer i himmelen og helvete eksisterer jo ikke. Så hvorfor skal vi diskutere dem?
    Og her skal du høre noe pussig: De fleste som bekjenner seg til religioner, gjør det nettopp fordi de føler seg ufrie og vil bli frie! For dem ER frihet disse fantomene. Troen gir dem ro, stabilitet, styrke og trygghet. Mao: For de fleste troende er religion frihet. De vil snarere mene at det er du som er ufri, bundet av jordiske lenker. Ja, etter deres mening er du fanget i dine meningsløse spekulasjoner om meningen med livet og destruktive livsanskuelser.

    SvarSlett
  16. ja det er jo nettopp dette som er det lumske med disse religionene, at de lover frihet mens de i virkligheten slavelenker ens ånd haha ...dette har de alle felles.
    sannheten er at disse menneskene våger ikke være frie, det er de for svake, redde og uvitende til, derfor trenger de denne illusjonen.

    Mens jeg min venn står fjellstøtt på egne ben, så støtt at jeg våger spekulere på hva som helst uten å begynne å vakle...ja jeg tillater til og med meg selv å vakle hvis det er det om å gjøre, og ikke bare vakle, men danse, hoppe og gjøgle og sprette omkring ...

    SvarSlett
  17. du får be arve om å få ut fingeren og sende noen bøker ned til thailand nå i påsken etter denne anmeldelsen i asiaforum:

    Magellans Kors - årets påskekrim?
    Roar Sørensen bor på Filippinene og byr oss med Magellans Kors en kriminalroman etter tradisjonelt format. Det er unektelig en berikelse for boken at forfatteren har bodd mange år i landet og du skal virkelig elske Filippinene for å beskrive landet så grotesk som Roar Sørensen tidvis gjør.

    Boken tar oss med til Cebu City, videre ut i provinsene, er innom Manilla og tilbake igjen – men dette er absolutt ikke en reiseskildring som filippinske turistmyndigheter ville sponse. Tvert imot er Roar Sørensen så dristig i sine beskrivelser av fattigdom og korrupsjon at han burde få en pris bare for å tørre å fortsatt bli boende. Bokens ledende skikkelse, Stingo, er en fjern fetter av Harry Holde og Varg Veum – bare enda litt mer forsoffen, enda litt mer bedugget og sosialt mistilpasset. Med et konkurstruet motorsykkelverksted som daglig geskjeft spinnes han plutselig inn i en vev av intriger og svik, narkotika og drap. Underveis stifter han livsfarlige bekjentskaper med kjeltringer fra myndigheter, motstandsrørelse og det militære maktapparat. Historien er handlingsmettet fra første til siste side og Stingo kunne glatt overtatt for Bruce Willies som rollefiguren John McClane i Die Hard filmene. Blod, svette, sprit og piller tar stor plass og spenningen som knytter seg til hvorvidt han vil overleve eller ei, er en konstant motivasjon for å lese videre.

    Plottet – som vi ikke skal røpe her – er sammensatt og byr på overraskende vendinger underveis. Persongalleriet inkluderer en pensjonert journalist fra Aftenposten med et markant underskudd på kroppslige lemmer, men med et desto mer bekvemt overskudd på kontoen, en snerten femme fatale, og som nevnt over – et nennsomt utvalg av kjeltringer. Språket er fargerikt – og Sørensen er en kløpper på å male ut bilder av motbydelige omgivelser. Enkelte ganger er det nesten som om stanken av Filippinenes verste sider siver ut mellom permene. Dialogene er gode, men hadde kanskje blitt enda bedre om forfatteren hadde latt oss bli bedre kjent med flere av bokens sentrale skikkelser.

    For oss på asiaforum er det spesielt med en roman som spiller seg ut på Filippinene – mange har et nært forhold til landet og Magellans Kors gir næring til vår tankeverden. Jo Nesbø skrev Kakerlakkene fra Thailand og mange av forumets medlemmer leste den med stor glede. Vi er nok på mange måter å betrakte som spesielt interesserte og på den måten er vi en takknemlig gjeng å dytte slike bøker på. Det store spørsmålet er likevel – er dette en god bok som står seg utenfor kretsen av spesielt interesserte? Ja – absolutt. Jeg vil ikke ha problemer med å anbefale denne boken til hvem det skulle være – og kanskje asiaforums omfavnende interessesfære heller vil fremtvinge kritiske innvendinger som andre lesere ikke like selvfølgelig ville komme med?

    Det er liten tvil om at Roar Sørensens fremstilling av Filippinene kan oppfattes som kontroversiell av enkelte – han legger ikke fingrene imellom for å si det slik. I etterordet på boken serverer han oss plottets bakgrunn, som har rot i virkelige hendelser – og når leserne lukker boken, så vil det for mange være med en nyvunnet følelse av at Filippinene ikke er noe annet enn en stinkende, sydende pøl som koker over av korrupsjon og faenskap. Slik er det jo ikke, men om påskeegget også i år skal fylles med en god krim, så er Magellans Kors en sikker vinner. Dessuten vet den opplyste leser at Roar Sørensen fortsatt bor på Filippinene og foreløpig ikke synes å ha det minste lyst å flytte hjem igjen til Norge. Det er bra – for kanskje finner han da tid til å skrive flere bøker om Stingos opplevelser


    For å støtte driften av Asiaforum:

    BRUK DENNE LINKEN FOR Å BESTILLE BOKEN

    Prisen er kun kr 262,- fra Haugen Bok - fraktfritt levert - rett i postkassa!

    __________________
    PoMoat
    PattayaTidende

    http://www.asiaforum.no/nyheter-info-asiaforum-no/bokanmeldelse-16556/

    SvarSlett
  18. det er vel ikke du selv som har skrevet anmeldelsen...

    SvarSlett
  19. Nei, men Asiaforum tok visst kontakt med forlaget, og ba om å få et eksemplar av boka fordi de ville anmelde den. Dette gjorde de tydeligvis, og anmeldelsen ble jo veldig bra.
    Men har du sett Arve utnytte disse kanon-anmeldelsene noen steder??? Nei, Arve sender i stedet 600 bøker til landets biblioteker - gratis - i november, to måneder før boka kommer ut... 180 000 kroner rett i dass.
    Og er Magellans kors til salgs i bokhandelen? Nei.
    Er den avertert noen steder?
    Nei.
    Har forlaget brukt en krone på reklame på boka?
    Nei.
    Får Roar Sørensen forskudd til å skrive ny bok?
    Nei.
    Gidder Roar Sørensen å skrive for et sånt forlag?
    Nei.

    SvarSlett
  20. Du MÅ skaffe deg en sånn "siste kommentarer"-gadget.

    SvarSlett
  21. gikk ikke aa installere denne gadgeten...

    til azimut:hva har jeg sagt om denne klovnen hele tiden da...

    SvarSlett