lørdag, februar 07, 2009

Om sannheter og løgner.

"Sannheten må hele tiden bli gjentatt, fordi det uavbrutt blir forkynt løgner rundt oss. Ikke bare av enkeltindivider, men av flertallet. I aviser og leksika, skoler og universiteter. Overalt dominerer løgnene, trygt og godt forskanset i den offentlige opinion"
Goethe (1749-1833)

Det er så sant som det er skrevet ... og det aller meste av det som flertallet anser som sannheter kan du regne med enten er løgner eller illusjoner. Folk VIL rett og slett ikke vite den brutale, vonde sannheten, fordi det da jo ville være ensbetydende med at de ble fratatt sine illusjoner. Og illusjoner er behagelige å ha ... hva skulle vi vel gjort uten dem? Illusjoner er som krykker som holder menneskene oppe og hjelper dem til å bevege seg og fungere i verden.
Og de største krykke- og illusjonsmakerne er politikerne, de er magikerne som luller folk inn i sine trollmannsforestillinger om verden, en verden de selv sikler etter å kontrollere og herske over.

3 kommentarer:

  1. og som en god nummer to når det gjelder illusjonskunsten kommer psykiaterne selvfølgelig...

    SvarSlett
  2. og som nummer tre journalistene og deretter prestene...

    SvarSlett
  3. og lærerne...de er noen støvere til å hjernevaske de stakkars uskyldige barna ... støv på hjernen som mange av dem har.

    SvarSlett