mandag, februar 09, 2009

Litterær auksjon!

Inspirert av Tom Egelands strabasiøse, overmåte dristige og dødsens farlige, men dog vellykkede ekspedisjon til Norges nasjonalstolthet Galdhøpiggen for en tid tilbake har jeg fått en helt ny og aldeles trillende villfantastisk kjempeide til ny roman!
Det har jo vært så populært de siste årene med skjønnlitterære bøker som spekulerer i mer eller mindre faktiske historier fra Bibelen, jfr. Dan Brown og Tom Egelands egen Sirkelens Ende, som jo kom to år før da Vinci-koden ... hvorfor saksøker han ikke denne talentløse og udugelige Dan Brown forresten ... disse to bøkene har jo såpass store likhetspunkter, etter hva jeg har forstått, at det nærmest er snakk om plagiat. Selv om søksmålet skulle bli avvist ville det jo likevel skape så mye blest om T. E.s forfatterskap at han kunne regne med noen ytterligere millioner i kassa.

Den litterære ide'en jeg tenker på går ut på å la Noah grunnstøte med Arken på Galdhøpiggen under en alle tiders orkan, før han til slutt som historisk korrekt beskrevet i Bibelen forliser på Ararat. Under grunnstøtingen mister han i forfjamselsen regnskapet over alle verdens arter som han oppbevarte i Arken. Han sto akkurat på dekket midt under stormen og foretok de siste opptellingene og finregningene av alle de forskjellige typene amøber som holder til i ræva på en spesiell og sjelden art av nattlemur på Madagaskar da hans semre og udugelige sønn Sem, som var shanghaiet som førstestyrmann og dyretemmer for Arkens eget loppesirkus, sovnet av i fylla ved roret og dermed grunnstøtte på Norges nasjonalfjell slik at Noah i befippelsen og fortørnelsen mistet dokumentene med registreringen av alle jordens arter overbord! Sem havnet også under de dramatiske omstendighetene som fant sted under havariet ut i det opprørte vannet, men greide som ved et guds under å svømme til lands noe lenger syd i Norge, til et sted som var helt tett og der intet vann således lekket inn ... og ble dermed grunnleggeren av tettstedet Sem i Vestfold.
Katalogen over alle verdens arter finner så helten og hovedpersonen i romanen, Tom Egeland, på mirakuløst vis under sin berømte bestigning av Galdhøpiggen mange tusen år senere, etter at han er nødt til å søke midlertidig tilflukt i en hemmelig og ukjent grotte idet han blir forfulgt og kjeppjaget rundt i fjellheimen av et illsint og frådende lemen med Tourettes syndrom og badtrip på fleinsopp som i rusen og argsinnet forveksler Tom med en rival i kampen om lemenharemet i Hallingskarvet sin gunst ... og innerst inne i denne hulen befinner altså disse dyrebare opptegnelsene seg!
Dette sensasjonelle funnet kommer samtidig både kreasjonistiske religionsforskere, korrupte og grådige arkivforvaltere fra Vatikanet, uhildede og ubestikkelige vitenskapsmenn og vanlige slasker og banditter fra den sicilianske mafien for øre etter at den godeste Egeland selvfølgelig ikke har greid å holde tett noe sted om hva han har funnet, til tross for at han er født og oppvokst i Norges største tettsted Oslo ... men skrytt uhemmet for nærmest gud og hvermann om hvilken utrolig skatt han sitter på ... akkurat slik han offentlig og helt uten baktanker har avslørt alle tricksene og hemmelighetene for hvordan han skriver bøkene sine, i Forfatterbloggen.

Den som først får kloa i manuskriptet kan gjennom å sile og fortolke og forfalske informasjonen det inneholder etter eget forgodtbefinnende misbruke manuskriptet til å understøtte sin egen verdensoppfatning ... således har kreasjonistene tenkt å bruke opptegnelsene til å underminere Darwins evolusjonsteori ved å vise at Noah var først ute med en vitenskapelig kategorisering av jordens dyre- og planteliv og at alle artene dermed er direkte skapt av Gud og utgitt som bok i himmelen med tittelen Om artenes oppfinnelse ... seks tusen år før Darwin kom med sin skjendige og frekke pseudokopi ved navn Om artenes opprinnelse. Og arkeologene har planer om å underkaste det C-14 metoden og andre tvilsomme undersøkelsesmetoder for å fastslå at hele manuskriptet er et falsum, liksom det berømte likkledet i Torino som visstnok Jesus ble svøpt i og hvis legemskonturer på mirakuløst vis er trykket inn i kledet.
Det er således hele den vestlige sivilisasjon og dens verdensbilde basert på vitenskapen som står på spill her! Vil verden fortsette å bekjenne seg til det rasjonelle og vitenskapelige verdensbilde, eller vil de gale nyreligiøse fanatikerne vinne frem og bringe menneskeheten tilbake til Middelalderen ... om de ikke fremprovoserer Armageddon og Dommedag først da ... som mange av dem lengter etter og i fullt alvor ønsker å være med og frembringe slik at Jesus kan komme og jage djevelen ned i helvete og innføre Tusenårsriket?
Mafiaen er inne i bildet bare for pengenes skyld, men de er de grådigste, farligste og mest hensynsløse av alle.

Jeg har tidligere tilbudt denne storslåtte ide'en til Tom Egeland for en billig penge ... bare skarve fem hundre tusen kroner, men han eier jo ikke forretningsteft og matvett og har derfor ikke uttrykt noen interesse for den, så da vil jeg herved informere om at den er til fri benyttelse for den som betaler mest. For første gang i verdenshistorien kunngjør jeg derfor at en litterær ide vil selges på auksjon her på Poetrixx kosmogoniske blogg.
Den som byr høyest får selvfølgelig tilslaget! Og ikke vær sjenerte nå! Budet begynner på beskjedne en million norske kroner. Hørte jeg en og en halv ... to ... to og tre kvart?!

5 kommentarer:

  1. tror jeg er i ferd med å bli tunghørt på mine eldre dager...

    SvarSlett
  2. jeg byr alt jeg eier og har for denne fantastiske ideen, tre millioner filippinske lire som jeg har trykket selv med printeren hjemme! Hjemmelaget er best!

    Jan-Otto

    SvarSlett
  3. Hvilken farge har denne boka da, det er veldig viktig for meg?

    Frida

    SvarSlett
  4. Makeløst innlegg igjen, Poe. Her tror jeg Egeland slår til, Lucifers Evangelium er jo på det nærmeste ferdigskrevet, og dette (kom)plottet later jo til å være right up his alley.

    SvarSlett
  5. ja jeg hører at egeland allerede har angret seg og sikler så spyttet renner etter denne ideen nå...

    SvarSlett